Последни Новости

Минатата вечер, НУ Камерен Оркестар на Битола направи вистинско музичко уживање насловено […]
НУ Камерен Оркестар Битола со задоволство ви ја најавува првата „Македонска Рок […]
Повоената македонска музика, развивајќи се во периодот по Втората светска војна, претставува […]
Македонски Вруток е концерт кој ги слави животите и делата на великаните […]
Известување за кандидатите за селекција за вработување по јавниот оглас бр.01/2024 и […]
Одлука бр.1 Врз основа на член 77-ж и 77 – е од […]
Аудицијата за вработување по објавениот оглас бр. 01/2024 објавен на 27.01.2024 година, […]
Минатиот викенд (03.02 и 04.02), Битола беше центар на музичкиот универзум, благодарение […]
По 10 години постоење, Камерен Оркестар на Битола од неодамна стана национална […]
По незаборавниот успех минатата година со два распродадени концерти во Битола и […]
Го најавуваме нашиот прв концерт за 2024 – MTV The Greatest Hits […]
Јавен оглас за вработување бр. 01/2024 Националната установа Камерен оркестар на Битола […]
Сите кандидати за вработување се пријавуваат преку пополнување на пријавата која може […]
The two New Year’s concerts – Vienna in Bitola, were sold out […]
On December 26, 2023, the Chamber Orchestra of Bitola will bring Vienna […]
On September 14, 2023, the Chamber Orchestra of Bitola ⋮IWConnect will remind […]
This year, Bitola Cultural Summer commences on June 23 at 9:00 PM […]
Два неверојатни концерти посветени на ликот и делото на нашата музичка легенда, […]
The Chamber Orchestra of Bitola ⋮IWConnect, with its ‘Jonche Hristovski Symphony,’ created […]
Chamber Orchestra of Bitola ⋮IWConnect presents “JONCHE HRISTOVSKI SYMPHONY” Performing: VIOLETA TOMOVSKA […]
The Chamber Orchestra of Bitola ⋮IWConnect presents a classical concert – ALL […]
The Chamber Orchestra of Bitola – ⋮IWConnect exists for almost four decades, […]