My heading is awesome

Lorem ipsum dolor sit amet, at mei dolore tritani repudiandae. In his nemore temporibus consequuntur, vim ad prima vivendum consetetur. Viderer feugiat at pro, mea aperiam

Камерниот оркестар постои повеќе од четири децении. На почетокот, бил  составен од музичари со ограничено музичко образование, ентузијасти кои имаа сосема различни професии, но сепак го негуваа својот љубов кон музиката и успеаја да формираат оркестар. Полека еволуирајќи низ годините, денес тоа е добро препознатлив бренд низ целиот Балкан.

Идејата за ревитализација, популаризација и приближување на оркестарот до пошироката публика се роди во 2013 година. Таа беше реализирана преку напорите на диригентот Владимир Димовски и виолистот и професор во Музичкото училиште во Битола, Никола Трајановски.


Првиот концерт на оркестарот со популарен карактер беше насловен “За моја Битола”, на кој беа изведени најубавите староградски песни, со неколку македонски уметници како гости. Веднаш по овој концерт следеше првата Рок Симфонија, која го воодушеви публиката.

Нашата желба да ја продолжиме традицијата на Камерниот оркестар, поддржана од интересот на македонскиот народ за квалитетна музика, резултираше во продолжување на сонот на основачите. Така, тој активно настапува една деценија, со бројни концерти и настапи во Македонија и на Балканот.