Минатата вечер, НУ Камерен Оркестар на Битола направи вистинско музичко уживање насловено […]
НУ Камерен Оркестар Битола со задоволство ви ја најавува првата „Македонска Рок […]
Повоената македонска музика, развивајќи се во периодот по Втората светска војна, претставува […]
Македонски Вруток е концерт кој ги слави животите и делата на великаните […]
Известување за кандидатите за селекција за вработување по јавниот оглас бр.01/2024 и […]
Одлука бр.1 Врз основа на член 77-ж и 77 – е од […]
Аудицијата за вработување по објавениот оглас бр. 01/2024 објавен на 27.01.2024 година, […]
Минатиот викенд (03.02 и 04.02), Битола беше центар на музичкиот универзум, благодарение […]
По 10 години постоење, Камерен Оркестар на Битола од неодамна стана национална […]